Αρνάκι Αρχαιοελληνικό τη Βέφας

Αρνάκι Αρχαιοελληνικό τη Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΡΝΑΚΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr

Υλικά

  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 καρότα κομμένα σε στικς
  • λίγα φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κούπα φακές
  • ζωμό κρέατος
  • φρέσκο κάρδαμο
  • θυμάρι
  • λίγο λεμόνι
  • 1 μπουτάκι αρνίσιο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Για το γλάσο

  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • λίγο ξύδι
  • θυμαρίσιο μέλι
  • φρέσκο κάρδαμο

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα και τα σπαράγγια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές στο ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο κάρδαμο, το θυμάρι και λίγο λεμόνι.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το αρνίσιο μπουτάκι μέχρι να ροδίσει.
  4. Φτιάχνουμε το γλάσο, βράζοντας το κρεμμύδι, το κρασί, το ξύδι, το θυμαρίσιο μέλι και το φρέσκο κάρδαμο. Αφού βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με το γλάσο.
  6. Στα λαχανικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ζωμό κρέατος. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, δίπλα από τις ροδέλες κρέατος και τις φακές.