Παραδοσιακή Μαγειρίτσα της Βέφας

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Vefa Alexiadou Cook Books and Blog Vefaalexiadou.gr

Μερίδες 12  Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 30’  Χρόνος μαγειρέματος 40’

Υλικά

  • 1/2κιλού εντεράκια
  • λίγο ξίδι
  • 1 συκωταριά αρνίσια (1 κιλό περίπου)
  • 3 λίτρα νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 16 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού,

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τα εντεράκια, κόψτε τα σε κομμάτια και γυρίστε τα, το μέσα έξω, με τη βοήθεια μιας μικρής ξύλινης σούβλας. Πλύντε τα πάλι, βάλτε τα σε μπολ με λίγο ξίδι κι αφήστε τα να σταθούν 10΄. Ξεπλύντε και ζεματίστε τα 3΄. Στραγγίστε και ψιλοκόψτε τα.
  2. Ζεματίστε τη συκωταριά σε νερό 8΄,στραγγίστε και ψιλοκόψτε την.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό, να βράσει.
  4. Ρίξτε το λαδι, τη συκωταριά, τα εντεράκια, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα 20΄.
  5. Προσθέστε το ρύζι το άνηθο και το μαϊντανό και βράστε άλλα 20΄ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  6. Χτυπήστε ελαφρά τ’ αυγά με το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε μερικές κουταλιές ζεστή σούπα κι αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ζωηρά.
  7. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

*Εναλλακτικά φτιάξτε τη μαγειρίτσα μόνο με συκωτάκια. Πιο ελαφριά σούπα από αυτήν δεν υπάρχει.

Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική

Ελληνική-Κουζινα-Μαγειρική-Βέφα-Αλεξιάδου-Vefa-Alexiadou-Cook-Books