Σαλάτα με Ζαμπόν Έλατο της Βέφας Αλεξιάδου
Γεύσεις που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα συνοδέψει δροσιστικά όλα τα γιορταστικά πιάτα σας με πουλερικά ή κρέας.
Χρόνος ετοιμασίας 45΄
Υλικά
- 2 κούπες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές φουά γκρα
- 1 κούπα μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ενώστε τα με τη μαγιονέζα και το φουά γκρα.
- Κόψτε ένα πατρόν από λαδόχαρτο σε σχήμα έλατου και στρώστε το σε μια μεταλλική πιατέλα. Αδειάστε επάνω τη σαλάτα και στρώστε τη σύμφωνα με τοσχήμα του πατρόν με μια σπάτουλα.
- Στολίστε τη με κλωναράκια και φύλλαμαϊντανού, πλυμένα καλά και στραγγισμένα, και με αστεράκια από κόκκινη πιπεριά.
- Από μια μεγάλη πράσινη πιπεριά κόψτε ένα κομμάτι σε σχήμα ημικυκλικό και βάλτετο για βάση στο δέντρο.
- Καλύψτε με διαφανή πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα.
*****Ακόμη ωραιότερη θα είναι αν την φτιάξετε και την διατηρήσετε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν το σερβίρισμα απλώς την στήσετε στην πιατέλα.
Από το Βιβλίο ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ