Αρνάκι Κουκουλωτό Βέροιας της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Αρνάκι Κουκουλωτό Βέροιας της Βέφας Vefa Alexiadou Cook Books & Blog Vefaalexiadou.gr

Μερίδες 6   Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα   Χρόνος ψησίματος 2 ώρες

Υλικά

  • 2 ½ κιλού αρνάκι μπούτι καθαρό χωρίς κόκαλο
  • 2μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με
  • 3κουταλιές νερό
  • 1/3 κούπας λάδι
  • ¼ κουταλάκι μπαχάρι
  • 1/8 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 μεγάλες σκέπες αρνίσιες
  • 2 ½ κιλού πατάτες
  • 1/4 κούπας χυμέ λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε όλο το φανερό λίπος από το κρέας. Κόψτε το σε κύβους 4 εκ. και ανακατέψτε το σε ένα μεγάλο μπολ με τα κρεμμύδια, τον πελτέ, το λάδι και τα μπαχαρικά.
  2. Πλύνετε και καθαρίστε καλά τις σκέπες, αφαιρώντας όλα τα κομμάτια με το πολύ λίπος.
  3. Χωρίστε τες σε 6 μεγάλα κομμάτια. Απλώστε τα στον πάγκο της κουζίνας και μοιράστε επάνω σε αυτά το κρέας. Τυλίξτε το καλά με τη σκέπη σχηματίζοντας στρογγυλά δεματάκια.
  4. Τοποθετήστε τα στο ταψί του φούρνου με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω.
  5. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε όγδοα. Αραδιάστε τες στο ταψί γύρω από τα δεματάκια. Πασπαλίστε τες με λίγο αλατοπίπερο και ραντίστε τες με το χυμό λεμονιού και λίγο λάδι. Ρίξτε στο ταψί μία κούπα νερό.
  6. Ψήστε το φαγητό στους 180°C 2 ώρες περίπου, ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας.
  7. Συνοδέψτε το, εκτός από τις πατάτες, με σπαράγγια και αγκιναρούλες σοταρισμένες.