Αρνάκι με Σάλτσα Γιαουρτιού της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Αρνάκι με Σάλτσα Γιαουρτιού Vefa Alexiadou Cook Books & Blog Vefaalexiadou.gr

Αρνάκι με Σάλτσα Γιαουρτιού της Βέφας

ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας 40΄  Χρόνος ψησίματος 15΄

Υλικά

  • 800 γρ κρέας αρνίσιο, από την ωμοπλατη, σε κύβους
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ ντοματάκια κονσέρβας, σε κομματάκια
  • ¼ κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 30 γρ κουκουνάρια
  • κουταλάκι πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2/3 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 αραβικές πιτούλες
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαρουλάκι
  • πράσινες πιπερίτσες πίκλες
  • κρεμμύδι σε φετάκια

 Για τη μαρινάτα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ κούπας χυμό  λεμονιού
  • 1/3 κούπας λάδι
  • ½ κουταλάκι κύμινο (προαιρετικα)
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • κουταλάκι γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάτας και περιχύστε τα κομματάκια του αρνιού. Ανακατέψτε τα να λερωθούν από όλες τις πλευρές. Αφήστε τα να σταθούν 2-3 ώρες.
  2. Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο μισό λάδι. Προσθέστε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι κι αφήστε τα να πάρουν βράση. Σιγοβράστε τη σάλτσα, ώσπου να δέσει.
  3. Μέσα στο υπόλοιπο λάδι σοτάρετε τα κουκουνάρια. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μαζί με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το δυόσμο μέσα στο γιαούρτι.
  4. Βγάλτε τους κύβους αρνάκι από τη μαρινάτα και περάστε τους σε μεταλλικά σουβλάκια.
  5. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ,4′-5΄από κάθε πλευρά.
  6. Στο μεταξύ, αλείψτε τις πιτούλες με λίγο βούτυρο και ζεστάνετέ τες ελαφρά στα κάρβουνα ή στο γκριλ κι από τις δυο πλευρές.
  7. Κόψτε τες σε τρίγωνα κομμάτια και μοιράστε τες σε 4 πιάτα.
  8. Βάλτε επάνω τα σουβλάκια και περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας και τη σάλτσα γιαουρτιού.
  9. Πασπαλίστε τα με έξτρα πάπρικα, δυόσμο και κουκουνάρια.
  10. Συνοδέψτε τα με φρέσκο μαρούλι, πίκλες και φετάκια κρεμμυδιού.

Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική

Ελληνική-Κουζινα-Μαγειρική-Βέφα-Αλεξιάδου-Vefa-Alexiadou-Cook-Books