Αρνάκι με Σπανάκι της Βέφας

Αρνάκι με Σπανάκι της Βέφας

Αρνάκι με Σπανάκι της Βέφας Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/

 Μερίδες 5-6    Χρόνος προετοιμασίας 30΄   Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30΄

Υλικά

  • 1½ κιλού σπανάκι
  • ½ κούπα λάδι
  • 1½ κιλού αρνάκι σε μερίδες (χωρίς τα κόκαλα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες ή
  • 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά ξίδι (προαιρετικά)
  • ½ κούπα μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε όλο το φανερό λίπος από το αρνί.
  2. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά.
  3. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί.
  4. Ρίξτετις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. ΄Ισως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο νερό.
  5. Στο μεταξύ,καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι. Κόψτε το σε κομμάτια, ζεματίστε το 5΄και στραγγίστε το.
  6. Ρίξτε το μέσαστην κατσαρόλα με το κρέας μαζί με το μαϊντανό κι ανακατέψτε ελαφρά. Μπορείτε να το βάλετε και φρέσκο, χωρίς να το ζεματίσετε. Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό 15΄ περίπου, χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό. Το σπανάκι δεν πρέπει να λιώσει, αλλά να κρατάει, γι αυτό το νερό που έχει κρατήσει από το ζεμάτισμα είναι αρκετό για να βράσει.
  7. Σερβίρετε το φαγητό, που είναι πολύ νόστιμο, ζεστό.

Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική

Ελληνική-Κουζινα-Μαγειρική-Βέφα-Αλεξιάδου-Vefa-Alexiadou-Cook-Books