Η Ταραμοσαλάτα της Βέφας Αλεξιάδου
Η καλύτερη συνταγή για ταραμοσαλάτα για την Καθαρά Δεύτερα και το Σαρακοστιανό Τραπέζι
Η ταραμοσαλάτα είναι μία αγαπημένη σαλάτα που την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο όμως η παράδοση θέλει να την απολαμβάνουμε με τα σαρακοστιανά μας. Δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα και όλη την περίοδο της σαρακοστής.
Η Βέφα Αλεξιάδου μας δείχνει παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με κρεμμυδάκι, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά και η μαμά της. Συνταγή με σίγουρη επιτυχία που αξίζει να την δοκιμάσετε.
Υλικά
- Ταραμάς 100 γραμμάρια λευκός
- Ταραμάς 100 γραμμάρια κόκκινος
- Μπαγιάτικο Ψωμί 200 γραμμάρια
- Κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας ξερό πολτοποιημένο
- Ελαιόλαδο 2/3 κούπας
- Καλαμποκέλαιο 2/3 κούπας
- Λεμόνι 1/3 κούπας χυμό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο.
- Αρχικά χτυπάμε στο μούλτι τον ταραμά με το κρεμμύδι και ¼ της κούπας λάδι, μερικά δευτερόλεπτα.
- Στην συνέχεια μουσκεύουμε και στίβουμε το ψωμί μέχρι να φύγει όλο το νερό.
- Ρίχνουμε το ψωμί σε δόσεις και στην συνέχεια το λάδι σε λεπτή γραμμή σιγά σιγά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού λίγο λίγο κι αν είναι πολύ σφιχτή συνεχίζουμε το χτύπημα με λίγη σουρωτή.
Tips
- Μπορούμε να βάλουμε και περισσότερο χυμό λεμονιού.
- Επίσης καλό θα είναι να βάλουμε μισό λευκό μισό ροζ ταραμά
Από το Βιβλίο Νηστήσιμα & Υγιεινά