Kazan Ntimpi Politiko tis Vefas Aleksiadou vefaalexiadou.gr

Kαζάν Ντιμπί Πολίτικο της Βέφας Αλεξιάδου

Kαζάν Ντιμπί Πολίτικο της Βέφας Αλεξιάδου

Kazan Ntimpi Politiko tis Vefas Aleksiadou vefaalexiadou.gr

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πεντανόστιμο και αρωματικό Πολίτικο Kαζάν Ντιμπί!

Μια συνταγή από Τα Γευστικά Ταξίδια της Βέφας 1. Πολίτικα

Μερίδες 6   Χρόνος προετοιμασίας 5′   Χρόνος μαγειρέματος 45-50′

Υλικά

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
  • 1 ½  κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ
  • ¼ κούπας ανθόνερο

Για το κάψιμο

  •  2 κουταλιές ζάχαρη
  • έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο.
  2. Σε μια κατσαρό­λα βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευ­ρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
  4. Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα.
  5. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανακα­τεύοντας ζωηρά προσθέστε λίγο, λίγο το ανθόνερο, ώ­σπου να ενσωματωθεί μέσα στην κρέμα.
  6. Βουτυρώστε ε­λαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πα­σπαλίστε το με τις δυο κου­ταλιές ζάχαρη.
  7. Αδειάστε μέ­σα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40” γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ο­μοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.
  8. Κατ’ άλλον τρόπο κάψτε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Κατεβάστε την από τη φω­τιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο, να σταθεί 3-4 ώρες.
  9. Για να σερ­βίρετε το Καζάν Ντιμπί, κόψ­τε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρί­στε τα σε πιατάκια και ρα­ντίστε τα με λίγο ανθόνερο.
  • Στην Πόλη έπηζαν και έκαι­γαν την κρέμα σε παραλλη­λόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.