Kαζάν Ντιμπί Πολίτικο της Βέφας Αλεξιάδου
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πεντανόστιμο και αρωματικό Πολίτικο Kαζάν Ντιμπί!
Μια συνταγή από Τα Γευστικά Ταξίδια της Βέφας 1. Πολίτικα
Μερίδες 6 Χρόνος προετοιμασίας 5′ Χρόνος μαγειρέματος 45-50′
Υλικά
Για την κρέμα
- 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
- 1 ½ κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ρυζάλευρο ή νισεστέ
- ¼ κούπας ανθόνερο
Για το κάψιμο
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη κι ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
- Ανακατέψτε το, ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα.
- Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανακατεύοντας ζωηρά προσθέστε λίγο, λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί μέσα στην κρέμα.
- Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις δυο κουταλιές ζάχαρη.
- Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεχτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40” γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.
- Κατ’ άλλον τρόπο κάψτε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και ρίξτε επάνω την υπόλοιπη. Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο, να σταθεί 3-4 ώρες.
- Για να σερβίρετε το Καζάν Ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο.
- Στην Πόλη έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.