Κέικ Βανίλιας Βασική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Συνταγή Κέϊκ Βανίλιας Βασική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Κέϊκ Βανίλιας Βασική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου φτιάχνει στην κουζίνα της Κέικ Βανίλιας με την βασική συνταγή και μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά της που κάνουν το κέικ της υπέροχα μοναδικό!!

 Υλικά για20 μερίδες

• 250γρ μαργαρίνη soft

• 2 κούπες ζάχαρη

• 1 καψούλα βανίλια

• 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 3 ½ κούπες κοινό αλεύρι με 3 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

Μυστικό: ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder επιπλέον

• 2/3 κούπας γάλα

• 4 μεγάλα αυγά ή 5 μικρά

• 1 κούπα χοντροκομμένο καρύδι με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

• άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ:

1. Φίλες και φίλοι μου κάνοντας δοκιμές για να πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα και με πιο εύκολο τρόπο, πρόσεξα πως αν βάλω τα υλικά κρύα στη θερμοκρασία που βρίσκονται στο ψυγείο, (φυσικά όχι από κατάψυξη) χτυπιούνται κι αφρατεύουν πιο πολύ και πιο γρήγορα.

2. Η ιδανική φόρμα για κέικ (που χρησιμοποιώ) είναι η φόρμα σωσίβιο από αλουμίνιο, με μεγάλο άνοιγμα στο κέντρο 8-10 εκ, γιατί έτσι το κέικ ψήνεται κι από τις δυο πλευρές και από έξω και από το κέντρο, ομοιόμορφα και έτσι το κέικ φουσκώνει και γίνεται μπόμπα.

Από το Βιβλίο Cookbook Greek Pastries and Desserts                          &                               Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική   

Cook book Greek Pastries and Desserts by Vefa Alexiadou Βέφα Αλεξιάδου Ζαχαροπλαστική Αγγλική Έκδοση Vefa Alexiadou Cook Books and Blog Vefaalexiadou.gr

Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική Βέφα Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cook Books & blog Vefaalexiadou.gr