Κοτόπουλο Γεμιστό Λαχανιά της Αλεξίας Αλεξιάδου
“Από την κουζίνα μου” της αξέχαστης Αλεξίας… Η Αλεξία Αλεξιάδου φτιάχνει μία ακόμη Χριστουγεννιάτικη & όχι μόνο πεντανόστιμη συνταγή Κοτόπουλο Λαχανιά που θα κάνει μοναδικό το γιορτινό σας τραπέζι!!!
Μερίδες 4-6 Χρόνος προετοιμασίας 40΄ Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. συκωτάκια πουλιών, ψιλοκομμένα
- 1/3 κούπας ρύζι, 1/4 κούπας κουκουνάρι
- 8 κάστανα, βρασμένα, καθαρισμένα καιψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σταφίδα μαύρη ή ξανθή
- 1½ κιλού λάχανο τουρσί, χωρισμένο σε λωρίδες η
- 2 κιλα φρέσκο λαχανο
- 2 κούπες χυμό ντομάτας, 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι
- 1 κοτόπουλο 2½ κιλά περίπου
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε σε κατσαρόλα 1/4 κούπας από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, να μαραθεί. Προσθέστε τον κιμά και τα συκωτάκια κι ανακατέψτε τα 5΄.
- Ρίξτε κι ανακατέψτε το ρύζι, το κουκουνάρι, τα κάστανα, τη σταφίδα, αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίστε με το μίγμα το κοτόπουλο και ράψτε το άνοιγμα της κοιλιάς.
- Ξεπλύντε και στραγγίστε το λάχανο. Β
- Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι κι ανακατέψτε επάνω σε δυνατή φωτιά 3΄- 4΄.
- Προσθέστε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράστε 15′-20′.
- Τοποθετήστε το γεμιστό κοτόπουλο σε πυράντοχο σκεύος κι αραδιάστε τριγύρω το λάχανο.
- Πασπαλίστε με την πάπρικα και το καγιέν και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε το φαγητό στους 180°C 1 ώρα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το άλλη 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο και τολάχανο.
*****Αν χρησιμοποιήσετε νωπό λαχανο θα το ζεματίσετε σε νερό με 1/4 κούπας ξίδι.
Αγοράστε τα μοναδικά βιβλία μαγειρικής της Αλεξίας & Βέφας