ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΟΜΟΣ Β΄ ΓΛΥΚΑ-ΚΕΛΑΡΙ-ΨΑΡΙΑ. Με πολλή αγάπη για τη Μ. Εβδομάδα, Αλεξία!
Γίνονται 25-30 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας 40΄ Χρόνος ψησίματος 20΄- 25΄
Υλικά
- 2 κουταλάκια αμμωνία (15γρ.)
- ¼ κούπας γάλα σόγιας
- ½ κούπας μαργαρίνη σοφτ ή καλαμποκέλαιο
- ½ κούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική ή 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- ¼ κούπας φυτική κρέμα ή χυμό πορτοκαλιού
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγη φυτική κρέμα, για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα σόγιας.
- Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ν’ αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε λίγη-λίγη τη φυτική κρέμα και το γάλα με την αμμωνία.
- Ρίξτε κατόπιν το αλεύρι σε δόσεις, ζυμώνοντας ελαφρά, να γίνει ζύμη απαλή και εύπλαστη.
- Πλάστε κορδόνια στο πάχος μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχέδια.
- Αραδιάστε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί κι αλείψτε τα με φυτική κρέμα.
- Ψήστε τα στους 180ο C 20΄- 25΄, να ροδίσουν ελαφρά. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων. Καλή επιτυχία. Αλεξία Αλεξιάδου.