Κουλουράκια Πασχαλινά της Αλεξίας

Κουλουράκια Πασχαλινά της Αλεξίας (η κλασική συνταγή!)

 Κουλουράκια Πασχαλινά της Αλεξίας vefa alexiadou cookbooks & blog vefaalexiadou.gr/

ΑΠΟ ΤΟ REALFOOD ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012!

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα Χρόνος ψησίματος 20΄-25΄ Βαθμός δυσκολίας @@

Υλικά για 100 κουλουράκια περίπου

Με αμμωνία

  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 240 γρ.  βούτυρο
  • 1½ κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 1 κουταλιά αμμωνία
  • 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, ν΄ αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα, ένα τ΄ αυγά.
  2. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε στο μίγμα του βουτύρου λίγο, λίγο το μισό αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
  3. Ζυμώστε με το γάντζο στο μίξερ ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 190C (με αντιστάσεις), 20΄- 25΄. Αφού κρυώσουν, φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.