Νηστίσιμη Ποικιλία Μεζέδων σε Αραβικές Πίτες για την Καθαρά Δευτέρα της Βέφας Αλεξιάδου
Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει μια καταπληκτική Νηστίσιμη Ποικιλία Μεζέδων σε Αραβικές Πίτες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
Υλικά
- 30 μίνι αραβικές πιτούλες
- 1/3 κούπας λάδι
- 1 κουταλάκι Italian herbs
- 1/4 κουταλάκι σκόρδο ξερό
- 1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μελιτζάνες ή κολοκυθάκια τηγανητά
- σκάλοπ βρασμένα
- χταποδάκι ξιδάτο
- καλαμάρια σε κρίκους
- τηγανητά κρεμμύδια σε κρίκους
- τηγανητά φρέσκα άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
- ρόκα
- σάλτσα πέστο
- σάλτσα ελιάς
- κουκουναροσαλάτα
- μελιτζανοσαλάτα
- σάλτσα πιπεριάς Φλώρινας
- ταραμοσαλάτα
- ντοματίνια
- φετούλες αγγουράκι
- φυλλαράκια μαϊντανού
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το λάδι με τα μυρωδικά και μ’ ένα πινέλο αλείψτε τις πιτούλες. Φρυγανίστε τες σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αραδιάστε τες σε πιατέλα, αλείψτε τες με τις διάφορες σάλτσες ή σαλάτες και τοποθετήστε επάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.
- Συνδυάστε τη σάλτσα πέστο με το ξιδάτο χταπόδι, τη σάλτσα ελιάς με φρέσκα μανιτάρια και ρόκα, την ταραμοσαλάτα με σκάλοπ και λίγο μαϊντανό, τη σάλτσα πιπεριάς Φλώρινας με τηγανητά κολοκύθια ή μελιτζάνες, την κουκουναροσαλάτα με παναρισμένους τηγανητούς κρίκους κρεμμυδιών ή καλαμαριών και τη μελιτζανοσαλάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριές.
Καναπεδάκια με ρέβα.
- Κόψτε ένα ρεπάνι (ρέβα) σε λεπτές ρόδες μ’ ένα οδοντωτό στρογγυλό κουπ πατ. Βάλτε την ταραμοσαλάτα σε κορνέ και βγάλτε μια ροζέτα επάνω σε κάθε ρόδα ρεπανιού. Βάλτε στην κορυφή μια ελίτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αίγινας. Γαρνίρετε τα καναπεδάκια με φετάκια λεμονιού.
Από το Βιβλίο ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ & ΥΓΙΕΙΝΑ