Ντολμάδες με Λάχανο ή Γιαπράκια της Βέφας

Ντολμάδες με Λάχανο ή Γιαπράκια της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ- ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ Vefa Alexiadou Cookbooks &Blog vefaalexiadou.gr/3

Μερίδες  6-8    Χρόνος προετοιμασίας  60΄    Χρόνος μαγειρέματος 30΄

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο με ωραία φύλλα
  • ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ Kg κιμά χοιρινό
  • ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα βούτυρο

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού

Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική

Ελληνική-Κουζινα-Μαγειρική-Βέφα-Αλεξιάδου-Vefa-Alexiadou-Cook-Books