Ντολμάδες με Λάχανο ή Γιαπράκια της Βέφας
Μερίδες 6-8 Χρόνος προετοιμασίας 60΄ Χρόνος μαγειρέματος 30΄
Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο με ωραία φύλλα
- ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο
- ½ Kg κιμά χοιρινό
- ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι
- ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα βούτυρο
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική