Πολίτικο Γκιούλμπασι Βέφας Αλεξιάδου
Το γνήσιο και πεντανόστιμο Πολίτικο Γκιούλμπασι θα γεμίσει το σπίτι σας υπέροχες μυρωδιές και νοσταλγικές μνήμες μιας άλλης εποχής!! Εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας τις Απόκριες τα Χριστούγεννα αλλά και σε κάθε περίσταση και γιορτή!
Μερίδες: 8-10 Χρόνος ετοιμασίας: 1 5′ Χρόνος ψησίματος: 5 ώρες
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο ανοιγμένο στη μέση)
- ½ κιλού κεφαλοτύρι γλυκό σε μακρόστενες φέτες
- 10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά ρίγανη
Εκτέλεση
- Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να ετοιμάσει το κρέας για τύλιγμα.
- Απλώστε το στον πάγκο εργασίας και τοποθετήστε επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα.
- Πασπαλίστε με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και τυλίξτε το σφιχτά σε ρολό.
- Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολλα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο.
- Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160°C για 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.
- Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, κομμένο σε φέτες, συνοδεύοντάς το με φρέσκα λαχανικά βρασμένα και σοταρισμένα ή πατάτες φούρνου λεμονάτες.