Ταχινομπουρεκάκια Βέφας Αλεξιαδου
Μια πολύ εύκολη γρήγορη & νηστίσιμη συνταγή για Ταχινομπουρεκάκια που θα σας γλυκάνει τις μέρες της νηστείας της Σαρακοστής!
Χρόνος ετοιμασίας 1 ώρα Χρόνος ψησίματος 30′
Υλικά για 30 τριγωνάκια
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- ½ κούπας σταφίδες ξανθές
- ½ κούπας σουσάμι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 ½ κούπας ταχίνι
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- σησαμέλαιο για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι και τη ζάχαρη.
- Ρίξτε αρκετό ταχίνι, να ενωθούν σε χαλαρή μάζα.
- Ανοίξτε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας κι αλείψτε το με σησαμέλαιο.
- Τοποθετήστε επάνω ένα δεύτερο φύλλο και χωρίστε το σε 6 λωρίδες, κάθετα προς τη μακριά πλευρά.
- Αλείψτε κάθε λωρίδα με σησαμέλαιο, βάλτε μια κουταλιά από το μίγμα στη μια άκρη και διπλώνοντας, μια δεξιά και μια αριστερά, σχηματίστε τριγωνάκι.
- Συνεχίστε, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κι αραδιάστε τα Ταχινομπουρεκάκια σε ταψί. Λαδώστε τα με σησαμέλαιο και ψήστε τα στους 180° Ο 15′- 20′ να ροδίσουν ελαφρά.
- Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, πριν ακόμη κρυώσουν, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.