Τούρτα Σαρλότ με Κρέμα Κάστανο της Βέφας Αλεξιάδου
Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει Τούρτα Σαρλότ με Κρέμα Κάστανο! Μια εξαιρετική τούρτα κέρασμα για τις γιορτές του χειμώνα, που θα λατρέψουν όσοι την γευτούν!!
Υλικά
- 1 δόση Μαρέγκα
Για την Μαρέγκα μεγάλο μέγεθος
- 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
- 1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
- 2 βανίλιες
Για την Κρέμα Κάστανο
- 1 kg κάστανα
- ½ κούπα βούτυρο
- ¼ κούπας λικέρ Γκραν Μαρνιέ
- ¼ κρέμα γάλακτος
- 5-6 μαρόν γλασέ
Για το στόλισμα
- 250gr. σαντιγί
- 125gr. κουβερτούρα