Τρουφάκια Νηστίσιμα

Συνταγή από το βιβλίο Νηστίσιμα & Υγιεινά Β΄ τόμος Ζαχαροπλαστική

Υλικά

  • 3 κούπες χοντροαλεσμένα καρύδια
  • 1 ½ κούπας τριμμένη φρυγανιά
  •  1/3 κούπας κακάο ή 150γρ κουβερτούρα σοκολάτα υγείας
  •  ¼ κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική
  •  2 κούπες ζάχαρη
  •  1 κούπα νερό
  • ¼ κούπας λικέρ  Grand Marnier και έξτρα για το πλάσιμο
  • 200γρ τρούφα σοκολάτας υγείας για το τύλιγμα
  •  λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, και τη βανίλια.
  2. Βάλτε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό, επάνω στη φωτιά κι όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίξτε το λικέρ και τα ανακατεμένα στερεά υλικά. Ανακατέψτε τα καλά να ενωθούν και κατεβάστε από τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα διαλύστε την στο ζεστό σιρόπι.
  3. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και βουτώντας τα χέρια σας στο λικέρ πλάστε μικρά μπαλάκια.
  4. Τυλίξτε τα σε τρούφα σοκολάτας να καλυφτούν τριγύρω και βάλτε τα σε γκοφρέ θηκάκια.
  5. Πασπαλίστε τις κορυφές με ζάχαρη άχνη. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

*Διατηρούνται εκτός ψυγείου 10 ημέρες. **Στην κατάψυξη διατηρούνται 2-3 μήνες.

***Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι με σιρόπι, από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού σας περίσσεψε, βάζοντας  τόσο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα στέρεα υλικά.

Καλή επιτυχία!!