Τσουρέκια της Βέφας στο μίξερ

Εύκολη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για επιτυχημένα Τσουρέκια στο μίξερ

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Τσουρέκια της Βέφας στο μίξερ vefa alexiadou cookbooks & blog vefaalexiadou.gr/

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό
  • 100γρ μαγιά νωπή
  • ½ κούπας νερό χλιαρό
  • 1 & 2/3 κούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλιάς μαχλέπι
  • ½ κουταλάκι κακουλέ
  • ½ κούπα γάλα
  • ¾ κούπας καθαρισμένο βούτυρο
  • 5 αυγά μέτρια

ΤΟ ΒΡΑΔΥ

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά.
  2. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαγιά, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και τη διαλύουμε προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και άλλη μια ζάχαρη, και αλεύρι, όσο χρειαστεί, να γίνει πηχτός χυλός, και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με τα μυρωδικά και το αλάτι.
  4. Λιώνουμε και καθαρίζουμε το βούτυρο.
  5. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα σκεπάζουμε.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε στη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά και τα δουλεύουμε με το γάντζο ζυμώματος, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει ζύμη που να μην κολλάρει στα δάχτυλα.( αν κολλάρει προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)
  2. Στο μεταξύ έχουμε βάλει το βούτυρο να ζεσταίνεται κι όπως είναι χλιαρό, το ρίχνουμε σε δόσεις δουλεύοντας συνεχώς με το γάντζο ώσπου να ενσωματωθεί με τη ζύμη.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μεγαλύτερο μπολ, γιατί θα φουσκώσει πολύ. Σκεπάζουμε κι αν έχουμε τζαμαρία που μπαίνει ο ήλιος, βάζουμε το μπολ εκεί και η ζύμη σε μια ώρα θα ξεχειλίσει! Πλάθουμε, αφήνουμε να φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 200° βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία. Γίνονται 3 μεγάλες πλεξίδες.