Περιγραφή
Το βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική, μια πλούσια συλλογή από Ελληνικές σπεσιαλιτέ, γνωρίζει την παραδοσιακή κουζίνα στη νέα γενιά των Ελληνίδων.
Η Βέφα Αλεξιάδου σας κάνει το τραπέζι με γευστικά πιάτα. Όσπρια, λαχανικά, ψάρι, παραδοσιακά τυριά και ελαιόλαδο που είναι η βάση της Μεσογειακής Δίαιτας.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 300 αυθεντικές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σήμερα, χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και το άρωμά τους. Aκόμη, πολλές ωραίες ιδέες για την άψογη παρουσίαση των φαγητών επιμελημένες από τη συγγραφέα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Στα εισαγωγικά κείμενα του βιβλίου, συγκεντρώθηκε πλούσιο λαογραφικό υλικό από τη λαϊκή και θρησκευτική παράδοση, που συνδέεται με το φαγητό. Η Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική και η Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική, είναι δύο βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη της Ελληνίδας νοικοκυράς.