Αρνάκι ή Κατσικάκι Λαμπριάτικο της Βέφας

Αρνάκι ή Κατσικάκι Λαμπριάτικο της Βέφας

Αρνάκι ή Κατσικάκι Λαμπριάτικο της Βέφας Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/

ΜερίδεςΧρόνος προετοιμασίας 30΄  Χρόνος ψησίματος 2 ώρες και 30΄

Υλικά

  • αρνάκι ή κατσικάκι 4 κιλά περίπου χωρίς τα κόκαλα
  • 3/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/3 κουπας βούτυρο κρυο σε κομματακια.
  • αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
  • 3 κιλά πατατάκια κομμένα στρογγυλά

Εκτέλεση

  1. Παραγγείλετε το αρνάκι στον κρεοπώλη σας και πείτε του να βγάλει με προσοχή τα κόκαλα και το πολύ λίπος χωρίς να χαλάσει την πέτσα.
  2. Πλύνετε καλά το κρέας, ραντίστε το με λίγο χυμό λεμονιού και πασπαλίστε το με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  3. Τυλίξτε το σε ρολά χονδρά ομοιόμορφα γεμίζοντας με τα κομμάτια της πλάτης το άδειο μέρος του στήθους και προσέχοντας η πέτσα να τα καλύπτει ολόγυρα.
  4. Δέστε τα με προσοχή. Βάλτε τα ρολά στο φούρνο, να σιγοψηθούν στην αρχή στους 150°C  για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό προσέξτε να μη μείνουν χωρίς νερό και περιχύνετε με το βούτυρο τους τα ρολά από καιρό σε καιρό. Γυρίστε τα ρολά μερικές φορές επάνω κάτω.
  5. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αραδιάστε τα πατατάκια γύρω από τα ρολά. Τοποθετήστε εδώ κι εκεί μερικά κομματάκια βούτυρο και περιχύστε τα με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν το κρέας έχει πάρει πολύ χρώμα σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
  6. Ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 200°C, 1 ώρα και 30΄ περίπου, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες. Λίγο πριν σερβίρετε, ανοίξτε το γκριλ και ξεροψήστε λίγα λεπτά το ψητό με τα πατατάκια. Σερβίρετε το αμέσως.

Από το Βιβλίο Πρόσκληση σε Γεύμα 

Πρόσκληση σε γεύμα Βέφα Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cook Books Vefaalexiadou.gr.jpg