Εύκολη Πρασοτυρόπιτα της Αλεξίας Αλεξιάδου

Εύκολη Πρασοτυρόπιτα της Αλεξίας Αλεξιάδου

ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΑΣΟΤΥΡΌΠΙΤΑ Βέφα Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cook Books and Blog vefaalexiadou.gr/ 2

“Από την κουζίνα μου” της αξέχαστης Αλεξίας… Η Αλεξία Αλεξιάδου φτιάχνει Εύκολη Πρασοτυρόπιτα στην κουζίνα του σπιτιού της και μας λέει όλα τα μυστικά για να πετύχουμε στο ψήσιμο τραγανή την σφολιάτα.

Πολλές μερίδες… για ένα ταψί 40 εκ. Χρόνος προετοιμασίας 20΄ Χρόνος ψησίματος 50΄ Βαθμός δυσκολίας +

Υλικά

· 1 πακέτο σφολιάτα κατεψυγμένη (2 φύλλα)

· 1 κουταλιά μαργαρίνη

·1 κροκάδι  

Για τη γέμιση

·7 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, σε κομματάκια

· 5 κουταλιές ελαιόλαδο

·¼ κούπας νερό

· ¼ κούπας γάλα

·250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο

· 4 αυγά  

Εκτέλεση

1. Πλύντε τα πράσα, κόψτε τα εξωτερικά φύλλα και το σκληρό πράσινο κοτσάνι. Κόψτε τα πράσα σε κομματάκια.

2. Βάλτε τα μαζί με το λάδι επάνω στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να σοτάρονται, ρίξτε το νερό και το γάλα. Σιγοβράστε τα καλυμμένα, 10΄.

3. Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί και τα αυγά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

4. Με τη μισή μαργαρίνη αλείψτε το μεγάλο ταψί για πίτες 40 εκ.

5. Στρώστε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας κι ανοίξτε το με τα χέρια, να καλύψει τον πάτο. Ρίξτε τη γέμιση.

6. Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο ελαφρά επάνω στο χαρτί του, σε στρογγυλό κομμάτι και καλύψτε την πίτα.

7. Αλείψτε απαλά με την υπόλοιπη μαργαρίνη και το κροκάδι.

8.Ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου με αέρα, 50΄ ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!