ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ SUPREME Vefa Alexiadou Cook Books and Blog vefaalexiadou.gr/ 3

Κοτόπουλο με Σάλτσα Λεμονιού Supreme της Βέφας Αλεξιάδου

Κοτόπουλο με Σάλτσα Λεμονιού Supremeτης Βέφας Αλεξιάδου

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ SUPREME Vefa Alexiadou Cook Books and Blog vefaalexiadou.gr/ 3

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μεταμορφώνει και απογειώνει τα απλά μπουτάκια  Κοτόπουλου σε Κοτόπουλο με Σάλτσα Λεμονιού Supreme! Μία πρωτότυπη & νοστιμότατη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια σας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄ Χρόνος Ψησίματος: 50΄

Υλικά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα
  • 125 γραμμ. ζαμπόν αλεσμένο
  • 1 αυγό
  • ¼ κούπας τριμμένο ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • ½ κούπας κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κροκάδι
  • ¼ κούπας ζεστή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σχίσει και ν’ αφαιρέσει το κόκαλο από το επάνω μέρος του ποδιού και ν’ αφήσει μόνο το μικρό στο κάτω μέρος.
  2. Χτυπήστε το ανοιγμένο μπούτι με το σφυράκι του κρέατος να πλατύνει και να λεπτύνει. Αλατοπιπερώστε.
  3. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το αλεσμένο ζαμπόν με τα υπόλοιπα 7 υλικά αλάτι και πιπέρι.
  4. Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη και βάλτε το καθένα στο κέντρο κάθε ανοιγμένου ποδιού. Σηκώστε τις πλευρές από τριγύρω και στερεώστε με ξύλινη φουρκέτα, κλείνοντας μέσα την γέμιση.
  5. Ετοιμάστε κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα μπούτια και τοποθετήστε τα σε μικρό ταψί που να τα χωράει.
  6. Περιχύστε με το λάδι και πασπαλίστε με το ξύσμα. Ψήστε στους 200°C 50′, περιχύνοντας με το κρασί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  7. Μεταφέρετε τα μπούτια σε πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά.
  8. Χτυπήστε το χυμό λεμονιού, το κροκάδι και τη ζεστή κρέμα γάλακτος, να ενωθούν και ρίξτε τα στο ταψάκι. Ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα ζωηρά, ξύνοντας τον πάτο, ώσπου να σχηματιστεί πηχτή σάλτσα. Μοιράστε τα μπουτάκια σε 4 πιάτα, περιχύστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε τα με το μαϊντανό. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύστε με κροκέτες πατάτας.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΥ

Ετοιμάστε τα μπουτάκια αρκετές ώρες νωρίτερα. Περιχύστε τα με το λάδι και το ξύσμα λεμονιού και φυλάξτε τα στο ψυγείο ώσπου να τα χρειαστείτε.

Από την σειρά Νέα Εποχιακή Κουζίνα Σεπτέμβριος

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Βιβλίο Νέα Εποχιακή Κουζίνα Σεπτέμβριος Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/