Βασιλόπιτα Κέικ της Βέφας Αλεξιάδου

Βασιλόπιτα Κέικ της Βέφας ΑλεξιάδουVasilopita Keik tis Vefas Aleksiadou vefaalexiadou.gr

Μια υπέροχη νόστιμη και εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας

και θα στολίσει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 35′ Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 15′

Υλικά για 30 άτομα

  • 1 ½  κούπας βούτυρο
  • 2 ½  κούπας ζάχαρη
  • 6 χωρισμένα αυγά
  • 4 ½  κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας για το στόλισμα

Για το Στόλισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο ρόδι
  • κόκκινη σατέν κορδέλα
  • κόκκινο γλάσο γαρνιρίσματος

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη, ν’ αφρατέψει.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα – ένα τα κροκάδια και το ξύσμα.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
  5. Ρίξτε κι ανακατέψτε το αλεύρι λίγο λίγο μέσα στο χτυπημένο βούτυρο εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
  6. Κατόπιν ρίξτε τη μαρέγκα λίγη – λίγη, ανακατεύοντας απαλά, για να ενσωματωθεί χωρίς να ξεφουσκώσει.
  7. Αλευρώστε ελαφρά τις ψηφίδες σοκολάτας και τα φουντούκια κι ανακατέψτε τα απαλά μέσα στη ζύμη.
  8. Αδειάστε τη ζύμη σ’ ένα ταψάκι με διάμετρο 35 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήστε τη Βασιλόπιτα στους 175°C 1 ώρα και 15′.
  9. Αφού κρυώσει, βάλτε το νόμισμα τρυπώντας τον πάτο της πίτας σ’ ένα σημείο και πασπαλίστε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.
  10. Βάλτε τριγύρω μια γιρλάντα από σπόρια ροδιού, γράψτε με το γλάσο την ευχή και δέστε γύρω από την περιφέρεια της Βασιλόπιτας την κόκκινη κορδέλα.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΥ

Ετοιμάστε τη βασιλόπιτα αρκετές ημέρες νωρίτερα και φυλάξτε την, τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη, στην κατάψυξη. Στολίστε την, την ημέρα που θα την παρουσιάσετε, αφού προηγουμένως την αφήσετε να ξεπαγώσει.

Από το Βιβλίο Νέα Εποχιακή Κουζίνα Δεκέμβριος

VEFA ALEKSIADOU Vivlio Nea Epoxiaki Kouzina Dekemvrios Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.