I Taramosalata tis Vefas Aleksiadou vefaalexiadou,gr3

Η Ταραμοσαλάτα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Ταραμοσαλάτα της Βέφας Αλεξιάδου

I Taramosalata tis Vefas Aleksiadou vefaalexiadou,gr 2

Η καλύτερη συνταγή για ταραμοσαλάτα για την Καθαρά Δεύτερα και το Σαρακοστιανό Τραπέζι

Η ταραμοσαλάτα είναι μία αγαπημένη σαλάτα που την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο όμως η παράδοση θέλει να την απολαμβάνουμε με τα σαρακοστιανά μας. Δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα και όλη την περίοδο της σαρακοστής.

Η Βέφα Αλεξιάδου μας δείχνει παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με κρεμμυδάκι, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά και η μαμά της. Συνταγή με σίγουρη επιτυχία που αξίζει να την δοκιμάσετε.

Υλικά

  • Ταραμάς 100 γραμμάρια λευκός
  • Ταραμάς 100 γραμμάρια κόκκινος
  • Μπαγιάτικο Ψωμί 200 γραμμάρια
  • Κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας ξερό πολτοποιημένο
  • Ελαιόλαδο 2/3 κούπας
  • Καλαμποκέλαιο 2/3 κούπας
  • Λεμόνι 1/3 κούπας χυμό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο.
  2. Αρχικά χτυπάμε στο μούλτι τον ταραμά με το κρεμμύδι και ¼ της κούπας λάδι, μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Στην συνέχεια μουσκεύουμε και στίβουμε το ψωμί μέχρι να φύγει όλο το νερό.
  4. Ρίχνουμε το ψωμί σε δόσεις και στην συνέχεια το λάδι σε λεπτή γραμμή σιγά σιγά.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού λίγο λίγο κι αν είναι πολύ σφιχτή συνεχίζουμε το χτύπημα με λίγη σουρωτή.

Tips

  • Μπορούμε να βάλουμε και περισσότερο χυμό λεμονιού.
  • Επίσης καλό θα είναι να βάλουμε μισό λευκό μισό ροζ ταραμά

Από το Βιβλίο Νηστήσιμα & Υγιεινά

Nistisima & Ygieina A' tomos Mageiriki vefaalexiadou.gr