Μπακαλιαροκροκέτες με Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα)
& Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα + 18 ώρες για το ξαλμύρισμα Χρόνος τηγανίσματος 30′
Μπακαλιαροκροκέτες με Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα)
& Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας
Υλικά για τις Μπακαλιαροκροκέτες
- 1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
- λάδι για το τηγάνισμα
Για το χυλό
- 2 κούπες αλεύρι
- 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι & πιπέρι
- 2 κούπες ανθρακούχο νερό ή μπύρα
- 2 ασπράδια χτυπημένα σε απαλή μαρέγκα (προαιρετικά αν θέλετε νηστίσιμο παραλείψτε τα)
Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα) Νηστίσιμη
Χρόνος προετοιμασίας 40’
Υλικά για 2 κούπες περίπου
- 6-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 πατάτες βρασμένες 400γρ περίπου
- 50γρ ξερό ψωμί
- 1/3 κούπας ξύδι
- 1/3 κούπας νερό
- ½ κούπα ελαιόλαδο
Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας
Υλικά
- 2 κόκκινες & 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 κουταλιές λάδι
- βρασμένο ρύζι