Ταλιατέλες με Θαλασσινά της Βέφας
Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει Ταλιατέλες με θαλασσινά!
Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για το οικογενειακό ή το επίσημο τραπέζι και τον μπουφέ σας που θα εντυπωσιάσει!!
Υλικά
Για τη Σάλτσα
· 2 κουταλιές βούτυρο
·1 κούπα γάλα ζεστό + 2 κουταλιές αλεύρι
·250 γρ μοτσαρέλα + 1 ½ κούπας κρέμα γάλακτος
·1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
·αλάτι & άσπρο πιπέρι
Για την Γέμιση
· ¼ κούπας κρεμμύδι τριμμένο + 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κουταλιές βούτυρο
· 500γρ ταλιατέλες
· ¼ κιλού γαρίδες καθαρισμένες ζεματισμένες
· ¼ κιλού καλαμάρια ζεματισμένα σε μικρές λωρίδες
· ¼ κιλού σολομό φρέσκο σε κομματάκια
· 100γρ μανιτάρια κουτιού σε φέτες
·1 κούπα κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
**Ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180° για 45΄
Από την σειρά Εποχιακή Κουζίνα Αύγουστος