Ροφός Στιφάδο της Βέφας Αλεξιάδου
Νοστιμότατη νησιώτικη συνταγή από τις Σποράδες Ροφός Στιφάδο που πήρε το 1ο βραβείο στον 6ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής που διοργάνωσε το περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV μας παρουσιάζει η Βέφα Αλεξιάδου!
Υλικά
- 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 κιλά ροφό σε φέτες
- 1 κούπα λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή
- 400γρ ντοματάκια κονσέρβας
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι φυλλαράκια δενδρολίβανο
- 5-6 φύλλα δάφνης
- ½ κούπα ξύδι
- 5 απύρηνα δαμάσκηνα
- Αλάτι – Πιπέρι
Από το Βιβλιαράκι Οι 21 Βραβευμένες Συνταγές Νησιώτικης Κουζίνας Ά Μέρος