Κουλουράκια Αμμωνίας Nηστήσιμα της Αλεξίας

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΟΜΟΣ Β΄ ΓΛΥΚΑ-ΚΕΛΑΡΙ-ΨΑΡΙΑ. Με πολλή αγάπη για τη Μ. Εβδομάδα, Αλεξία!

Κουλουράκια Αμμωνίας Nηστήσιμα της Αλεξίας vefa alexiadou cookbooks & blog vefaalexiadou.gr/

Γίνονται 25-30 κουλουράκια

Χρόνος προετοιμασίας 40΄ Χρόνος ψησίματος 20΄- 25΄

Υλικά

  • 2 κουταλάκια αμμωνία (15γρ.)
  • ¼ κούπας γάλα σόγιας
  • ½ κούπας μαργαρίνη σοφτ ή καλαμποκέλαιο
  • ½ κούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική ή 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • ¼ κούπας φυτική κρέμα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγη φυτική κρέμα, για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα σόγιας.
  2. Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ν’ αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε λίγη-λίγη τη φυτική κρέμα και το γάλα με την αμμωνία.
  3. Ρίξτε κατόπιν το αλεύρι σε δόσεις, ζυμώνοντας ελαφρά, να γίνει ζύμη απαλή και εύπλαστη.
  4. Πλάστε κορδόνια στο πάχος μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχέδια.
  5. Αραδιάστε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί κι αλείψτε τα με φυτική κρέμα.
  6. Ψήστε τα στους 180ο C 20΄- 25΄, να ροδίσουν ελαφρά. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων. Καλή επιτυχία. Αλεξία Αλεξιάδου.
 ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ & ΥΓΙΕΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Β΄ΤΟΜΟΣ Βέφα Αλεξία Αλεξιάδου Best in the World Gurmet Award Vefa Alexiadou Cook Books and Blog Vefaalexiadou.gr.jpg