Αρνί με Αγκινάρες Αυγολέμονο της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Αρνί με Αγκινάρες Αυγολέμονο της Βέφας Vefa Alexiadou Cook Books & Blog Vefaalexiadou.gr

Αρνί με Αγκινάρες Αυγολέμονο της Βέφας

Μερίδες 5-6   Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα   Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30΄

Υλικά

  • ¾ κούπας λάδι
  • 2 κιλά σπάλα από αρνί ή κατσίκι σε μερίδες
  • 1/3 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κονσέρβες καρδιές αγκινάρας
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε το κρέας από το φανερό λίπος.
  2. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε μέσα σ’ αυτό τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδίσουν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να γίνει διάφανο.
  4. Ρίξτε αλάτι πιπέρι και μισή κούπα νερό.
  5. Σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας και να μείνει σχεδόν με την απαραίτητη σάλτσα.
  6. Στο μεταξύ, στραγγίστε τις αγγινάρες, ξεπλύνετε τες με λίγο νερό και πατήστε τες μία-μία με τα δάχτυλα να φύγει το περισσότερο από το νερό που κρατούν ανάμεσα στα φύλλα τους.
  7. Ρίξτε τις αγκινάρες μαζί με το άνηθο στην κατσαρόλα με το κρέας.
  8. Σκεπάστε και σιγοβράστε15′-20′ να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.
  9. Όταν ετοιμασθεί το φαγητό, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, ρίξτε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κουνώντας την δεξιά αριστερά, για να πάει παντού.
  10. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 5΄πριν το σερβίρετε.