Αρνί Πασχαλινό Καλάνδρας της Βέφας

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Αρνί Πασχαλινό Καλάνδρας της Βέφας Vefa Alexiadou Cook Books & Blog Vefaalexiadou.gr

Αρνί Πασχαλινό Καλάνδρας της Βέφας

Μερίδες 6-7   Χρόνος προετοιμασίας 40΄   Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30΄

Υλικά

  • 3κιλά κατσίκι  ή αρνί, μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8δεμάτια κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομματάκια 4 εκ. (1 κιλό)
  • 1δεμάτι άνηθο
  • 2-3κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας λάδι
  • 1½ κούπας ρύζι για πιλάφι
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε αρκετό από το λίπος του κρέατος και κόψτε το σε μεγάλες μερίδες.
  2. Aλατοπιπερώστε το κι αν είναι σκληρό βάλτε το σε κατσαρόλα να βράσει, έτσι ώστε να μαλακώσει λίγο.
  3. Αχνίστε τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα,στραγγίστε τα και βάλτε τα στο ταψί του φούρνου ανακατεμένα με το άνηθο και το δυόσμο.
  4. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Αραδιάστε επάνω τα κομμάτια του κρέατος και περιχύστε το φαγητό με το λάδι και το χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέστε 1 κούπα νερό.
  7. Ψήστε το στους 200°C ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
  8. Αφαιρέστε τα κομμάτια του κρέατος, ρίξτε κι ανακατέψτε ελαφρά το ρύζι.
  9. Προσθέστε 1 κούπα νερό ακόμη και τοποθετήστε πάλι επάνω το κρέας με την ψημένη όψη προς τα κάτω.
  10. Συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να ροδίσει το κρέας και από αυτήν την πλευρά. Αν δείτε ότι το ρύζι και τα κρεμμύδια στεγνώνουν και το κρέας θέλει κι άλλο ψήσιμο, καλύψτε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο νερό. Προσέξτε όμως να μη λιώσουν τα κρεμμύδια και λαπαδιάσει το ρύζι.
  11. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.