Σάλτσα Φράουλας της Βέφας Αλεξιάδου
Εποχή της φράουλας! Φτιάξτε την υπέροχη σάλτσα φράουλα που σας δίδαξα από την τηλεόραση. Εύκολη, απλή, ευωδιαστή, διατηρείται στην κατάψυξη από χρονιά σε χρονιά. Κατάλληλη για πολλές χρήσεις. Για τάρτες, για τσιζ κέικ, για Πάβλοβα, για τούρτα φράουλα αλά κρεμ, που θα βρείτε στο βιβλίο μου Πρόσκληση σε Γεύμα, για απλό παντεσπάνι ρολό, για κρέπες μαντηλάκια με σαντιγί. Σε πρώτη ζήτηση στην κατάψυξη με παγωτό κρεμά, έχετε ανά πάσα στιγμή το πιο ευπρόσδεκτο κέρασμα τώρα το καλοκαίρι. Υπέροχη επίσης με γιαούρτι για πρωινό.
Μία δόση: (4 κούπες) Χρόνος προετοιμασίας: 30′ Χρόνος μαγειρέματος: 10′
Υλικά
- 4 κούπες φράουλες κομμένες
- 1-11/2 κούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ φρούτου
Εκτέλεση
- Κόψτε τις φράουλες σε φετάκια.
- Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1-11/2 κούπας, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα). Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει.
- Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ ή το λικέρ.
*Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος, 3 μήνες.
Από το Βιβλίο Πρόσκληση σε Γεύμα
Από το Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική & Greek Pastries and Desserts By Vefa Alexiadou
Από το Βιβλίο Γιορτινό Τραπέζι & Festive Cuisine