Μπακαλιαροκροκέτες με Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα) & Ριζότο με Πιπεριές

Μπακαλιαροκροκέτες με Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα)

& Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα + 18 ώρες για το ξαλμύρισμα Χρόνος τηγανίσματος 30′

  

Μπακαλιαροκροκέτες με Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα)

& Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας

Υλικά για τις Μπακαλιαροκροκέτες

  • 1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το χυλό

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 κουταλιές λάδι
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 κούπες ανθρακούχο νερό ή μπύρα
  • 2 ασπράδια χτυπημένα σε απαλή μαρέγκα (προαιρετικά αν θέλετε νηστίσιμο παραλείψτε τα)

Αλιάδα (νησιώτικη σκορδαλιά με πατάτα) Νηστίσιμη

Χρόνος προετοιμασίας 40’

Υλικά για 2 κούπες περίπου

  • 6-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 πατάτες βρασμένες 400γρ περίπου
  • 50γρ ξερό ψωμί
  • 1/3 κούπας ξύδι
  • 1/3 κούπας νερό
  • ½ κούπα ελαιόλαδο

Ριζότο με Πιπεριές της Αλεξίας

Υλικά

  • 2 κόκκινες & 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κουταλιές λάδι
  • βρασμένο ρύζι