Κέικ Σοκολάτας Νηστίσιμο με Λάδι & Γλάσο Σοκολάτας

Βέφα Αλεξιάδου Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο με λάδι vefaalexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/Από το Βραβευμένο βιβλίο “Νηστίσιμα και Υγιεινά” Β΄ τόμος Ζαχαροπλαστική

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

Υλικά

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1/3 κούπας κακάο

Για το αραιό γλάσο

  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/3 κούπας σιρόπι από κερασάκια μαρασκίνο

Για το γλάσο

  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κούπα φυτική κρέμα

Εκτέλεση

  1. Αλείψτε μια φόρμα κέικ με καλαμποκέλαιο και πασπαλίστε την με αλεύρι.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1 λεπτό.
  3. Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο.
  4. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα ν’ ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  6. Βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε μπήγοντας στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι. Πρέπει να βγει στεγνό.
  7. Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει.
  8. Λιώστε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε την άχνη και το σιρόπι.
  9. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα και περιχύστε το με το γλάσο.

Για το παχύρευστο γλάσο

  1. Βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την φυτική κρέμα σε αντικολλητική κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να σχηματιστεί πηχτό λείο γλάσο.
  2. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και αλείψτε το κέικ.

Καλή επιτυχία!!