Πορτοκάλι Γλυκό κουταλιού με το φαΐ του της Βέφας

“Το γλυκό πορτοκάλι είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλο γλυκό του κουταλιού. Επειδή τα πορτοκάλια που βρήκα ήταν πολύ ξινά και είχαν πολλή πηκτίνη, αντί σιρόπι έκαναν ένα υπέροχο ζελέ. Δείτε τα πως γυαλίζουν!!”

Πορτοκάλι Γλυκό Κουταλιού με το Φαΐ  του 32 κομμάτια

Από το βιβλίο μου Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική & 

Βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική Βέφα Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cook Books & blog Vefaalexiadou.gr

Χρόνος προετοιμασίας 24 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος 45΄

Υλικά

  • 4 μεγάλα λεπτόφλουδα πορτοκάλια κομμένα στα 8
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ½ κούπας νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • ½ κούπα γλυκόζη

ή εναλλακτικά 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού χωρίς καθόλου γλυκόζη

Εκτέλεση

  1. Τα έτριψα ελαφρά, τα έβαλα σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα έβρασα 3 λεπτά.
  2. Τα στράγγισα και τα ξαναέβρασα δυο φορές ακόμη με καινούριο νερό.
  3. Τα χώρισα στα τέσσερα και με το ψαλίδι αφαίρεσα από το κέντρο τα σκληρά μέρη.
  4. Τα έβαλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό.
  5. Τα έβρασα έως ότου έδεσε το σιρόπι ελαφρά.
  6. Την άλλη μέρα πρόσθεσα το λεμόνι και τη γλυκόζη
  7. Όταν κρύωσε σχημάτισε ένα ελαφρύ ωραίο ζελέ.

Και ιδού το αποτέλεσμα!! Φτιάξτε τα και Καλή Επιτυχία!