Πασχαλινά Κουλουράκια με γιαούρτι της Αλεξίας

Τα Νέα μου Πασχαλινά Koυλουράκια  με γιαούρτι της Αλεξίας

 Koυλουράκια Πασχαλινά με γιαούρτι της Αλεξίας Αλεξιάδου Vefa Alexiadou Cookbooks & Blog vefaalexiadou.gr/

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα  Χρόνος ψησίματος 20΄  Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά για 60 κουλουράκια περίπου

Με αμμωνία 

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (δυνατό)
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 2/3 πακέτου 240 γρ. μαργαρίνη σκληρή (το υπόλοιπο για το άλειμμα των ταψιών)
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος
  • 1½ κούπας ζάχαρη
  • 5 κροκάδια
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 1 κουταλιά αμμωνία
  • 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, ν΄ αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε το γιαούρτι και μετά τα κροκάδια. Χτυπήστε να ενωθούν
  2. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε στο μπολ του μίξερ λίγο, λίγο το μισό αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
  3. Ζυμώστε με το γάντζο στο μίξερ ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί (ίσως 2-3 κουταλιές ακόμη, εάν χρειαστεί), ώσπου  να γίνει μια ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη.
  4. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 190°C ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ), 20΄.
  5. Αφού κρυώσουν, φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.