Μπισκότα Πασχαλινά αυγά της Αλεξίας Easter Egg Cookies

Μπισκότα πασχαλινά αυγά της Αλεξίας Easter Egg Cookies

Μπισκότα πασχαλινά αυγά Αλεξία Αλεξιάδου vefa alexiadou cookbooks & blog vefaalexiadou.gr/Ετοιμάστε την εύκολη ζύμη ζάχαρης «πλαστελίνη» (ακολουθεί η συνταγή) σε φύλλο πάχους 2 χιλ. και κόψτε μπισκότα με κουπ πατ σε σχήμα οβάλ, αυγού.

Για σοκολατένια μπισκότα: προσθέστε στη ζύμη 90 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Χωρίστε τη ζύμη σε δυο μπάλες. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, πλάστε την κάθε μπάλα χωριστά και ανοίξτε τη σε φύλλο με διάμετρο 30 εκ. και πάχος 3 χιλ. Πριν από κάθε χρήση, βουτήξτε τα κουπ πατ στο αλεύρι.

Ψήστε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί, χωρίς να το λαδώσετε, στη μέση του φούρνου, στους 180° C, 10΄ – 12΄.

Ετοιμάστε πάστα ζάχαρης για διακοσμήσεις και χρωματίστε τη λιλά. Πλάστε την επάνω σε πάγκο πασπαλισμένο με κορν φλάουρ σε λεπτό φύλλο. Κόψτε από αυτό  σχήματα οβάλ με το ίδιο κουπ πατ που κόψατε και τα μπισκότα. Κολλήστε τα επάνω στα μπισκότα με λίγο ασπράδι ελαφρά χτυπημένο με ένα πιρούνι.

Φτιάξτε γλάσο ρόαγιαλ άισινγκ με ζάχαρη άχνη, βανίλια και ασπράδι και χωρίστε το σε μερικά μπολ. Προσθέστε χρώματα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχετε ροζ, κίτρινο και πράσινο γλάσο. Με κορνέ με λεπτή μύτη φτιάξτε τα σχέδια επάνω στα μπισκότα πασχαλινά αυγά.

Ζύμη μπισκότων ζάχαρης «πλαστελίνη»

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε καλά στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσουν το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το αυγό και το γάλα και χτυπήστε τα να ενωθούν. Ρίξτε το αλεύρι και χτυπήστε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι, προσθέστε άλλη 1 κουταλιά γάλα. Αν είναι πολύ μαλακό, ρίξτε 1 κουταλιά αλεύρι.

2. Χωρίστε το ζυμάρι σε 2,3 ή περισσότερα μέρη. Προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και πλάστε το να χρωματιστεί ενιαία. Η ζύμη σας είναι έτοιμη για να δημιουργήσετε ό,τι σχέδιο μπισκότο επιθυμείτε. Μπορείτε να τυλίξετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και να την φυλάξετε στο ψυγείο για χρήση την επόμενη ημέρα. Αφήστε τη να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου, πριν την πλάσετε για να κόψετε τα σχέδια με κουπ πατ.

Καλή επιτυχία. Αλεξία Αλεξιάδου.