Πασχαλινά Πολύχρωμα Αυγά της Αλεξίας

Πασχαλινά Πολύχρωμα Αυγά της Αλεξίας

Πασχαλινά Πολύχρωμα Αυγά της Αλεξίας vefa alexiadou cookbooks & blog vefaalexiadou.gr/Υλικά

  • Λευκά αυγά (μόνο λευκά)
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
  • Ξύδι

 Βράστε τα αυγά που θέλετε να βάψετε.

Για να φτιάξετε παλ αποχρώσεις, ετοιμάστε τo μείγμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής, θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι ροζ ή μπλε ή πράσινο ή συνδυασμό 1/2 κουταλάκι ροζ και 1/2 κουταλάκι μπλε  (για μωβ) χρώμα ζαχαροπλαστικής και 3 κουταλιές ξύδι για 1 λίτρο ζεστό (βραστό) νερό. Τα αυγά τα βυθίζετε (κρύα) στο βραστό νερό με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 Αυγά πασχαλινά για πιτσιρίκια με άποψη!

  1. Είναι προτιμότερο να βράσετε τα’ αυγά σε καθαρό νερό, χωρίς τη βαφή.
  2. Βάλτε τα μαζί με το κρύο νερό επάνω στη φωτιά και όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά τόσο, ώστε τα αυγά να σιγοβράζουν. Για να μην κοχλάζει το νερό, προσθέστε στην κατσαρόλα αλάτι. Για να μην χτυπάνε τα αυγά στον πάτο της κατσαρόλας, στρώστε μέσα σ’ αυτή ένα πανάκι από αυτά που καθαρίζετε την κουζίνα τύπου βετέξ. Σιγοβράστε τα αυγά 10΄.
  3. Βγάλτε τα προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα λίγα, λίγα και βουτήξτε τα αμέσως, όπως είναι ζεστά στη βαφή, που θα έχετε ετοιμάσει σ’ ένα μπολ.
  4. Όσα έσπασαν, βάλτε τα στο ψυγείο και φυλάξτε τα για να τα γεμίσετε με διάφορα είδη γέμισης με βάση τη μαγιονέζα και να τα προσφέρετε την Ανάσταση στο δείπνο ή την Κυριακή του Πάσχα στο τραπέζι της Λαμπρής.
  5. Τα γερά αυγά, χωρίστε τα σε 4-5 μέρη, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλετε να βάψετε . Υπάρχουν στην αγορά διάφορες βαφές για κρύο βάψιμο. Ακολουθήστε τις οδηγίες και βάψετε κόκκινα αυγά.
  6. Κατάλληλα για το βάψιμο των αυγών είναι και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, κυρίως αυτά που είναι σε μορφή πάστας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έδωσα στην αρχή του κειμένου. Τα χρώματα γίνονται πολύ γλυκά και πετυχαίνουν με σιγουριά. Όσο πιο λίγο τα αφήνετε μέσα στη βαφή 1΄ αρκεί, τόσο πιο παλ γίνονται. Όσο στέκονται βαθαίνει το χρώμα.
  7. Πριν κρυώσουν εντελώς τα βαμμένα αυγά, αλείψτε τα με λίγο λάδι, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα, για να γυαλίσουν.