Η Πάβλοβα της Βέφας – Pavlova with strawberry sauce recipe by Vefa Alexiadou

Η Πάβλοβα της Βέφας – Pavlova with strawberry sauce recipe by Vefa Alexiadou

ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΑΒΛΟΒΑ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ Pavlova recipe by Vefa Alexiadou VefaAlexiadou Cookbooks & Blog Vefaalexiadou.gr 2

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει μια εντυπωσική, εξαιρετικά νόστιμη και δροσερή τούρτα Πάβλοβα με σάλτσα φράουλας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Μοιράζεται μαζί μας τα ιδιαίτερα μυστικά για άριστη παρουσίαση και ευκολία στην παρασκευή της. 

Υλικά

1kg φράουλες για την Πάβλοβα και την σάλτσα φράουλας

Για την Μαρέγκα μεγάλο μέγεθος

  • 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
  • 2 βανίλιες

 Για την Σαντιγί

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 συσκευασία 500ml φυτική σαντιγί και κατ’ επιλογή προσθέτετε περισσότερη άχνη

 Για την Σάλτσα Φράουλας

  • Φράουλες
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λεμονιού
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση για τη Σάλτσα Φράουλας

  1. Πλύνετε καλά και καθαρίστε τις φράουλες.
  2. Διαλέξτε και κρατήστε τις πιο γερές και ομοιόμορφες φράουλες και κόψτε τες στη βάση για να γεμίσετε την Πάβλοβα.
  3. Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες για 5΄-6΄και στραγγίξτε τες κρατώντας το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι μια κούπα. Αν είναι παραπάνω συμπυκνώστε το.
  4. Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  5. Όταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε την να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.