ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΟΡΦΑΝΟ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΟΡΦΑΝΟ ΤΗΣ ΒΕΦΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ

Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου φτιάχνει ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό ταψιού, Κανταΐφι Ορφανό, που θα δώσει με την μοναδική μοσχοβολιά του Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας & θα ευχαριστήσει τους αγαπημένους σας!!

Υλικά

  • 1Kg κανταΐφι
  • 2 κουταλιές σούπας Κανέλλα Κεϋλάνης (λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως τη προτίμηση)
  • Μερικές πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο
  • ½ Kg βούτυρο Κατσικίσιο
  • 1φλιτζάνι χλιαρό γάλα

Για το σιρόπι

  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2Kg ζάχαρη
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ανοίγω το κανταΐφι και στρώνω μια στρώση στο ταψί
  2. Πασπαλίζω πολύ καλά με κανέλλα και 1-2 πρέζες γαρύφαλλο
  3. Επαναλαμβάνω το βήμα 1 & 2 μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι
  4. Λιώνω το βούτυρο και το περιχύνω με κουτάλι προσεκτικά να πάει παντού
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις.
  6. Μόλις ροδίσει καλά το αναποδογυρίζω σε άλλο ταψί και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά και αυτή η πλευρά
  7. Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά το βγάζω και το ραντίζω αμέσως όπως είναι καυτό με το χλιαρό γάλα
  8. Ετοιμάζω το σιρόπι βράζω τη ζάχαρη με τη φλούδα πορτοκαλιού για 3 λεπτά και προσθέτω το λεμόνι.
  9. Ξαφρίζω και βράζω άλλα 3-5 λεπτά
  10. Περιχύνω το σιρόπι σιγά σιγά με βαθιά κουτάλα και το αφήνω περίπου 12 ώρες ξεσκέπαστο να πιεί το σιρόπι και να φουσκώσει

Συμβουλές 1. Το χλιαρό γάλα που ρίχουμε επάνω στο κανταίφι μόλις βγεί την 2η φορά από τον φούρνο είναι που καθορίζει πόσο μαλακό ή τραγανό θα γίνει. Η μισή κούπα γάλα είναι για νορμάλ μαλακό, αλλά προσέξτε η ποσότητα του κανταιφιού να είναι 500γρ & όχι 450γρ που συνήθως αγοράζουμε συσκευασμένο και κατεψυγμένο

2. Μπορείτε αν βάλετε καρύδια στη μέση & κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω αφού κρυώσει το γαρνίρετε με λίγη σαντιγί θα έχετε αυτόματα ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο εκμέκ κανταίφι αλά Βέφα!!!

Καλή Επιτυχία!!!