Η Κυπριακή κουζίνα αποτελεί ένα χαρμάνι πολιτισμών & γεύσεων από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου Λίβανος, Συρία, Αρμενία & των Άγγλων, με βασικά συστατικά τα φρέσκα λαχανικά, όσπρια, αρνάκι, χοιρινό, πλιγούρι, χαλούμι & αρωματικά βότανα κόλιαντρο, βασιλικός δυόσμος, ρίγανη, χαρακτηρίζουν την Κυπριακή κουζίνα. Σε αυτό το Γευστικό Ταξίδι της Βέφας, θα βρείτε συνταγές φαγητών & γλυκών όπως: Προπέτες Κυπριακές, Το Πλακί της Γιαγιάς Ελένης, Καλοηρκά, Ραβκιόλες (Ραβιόλες), Σεφταλιές, Ταβάς Λευκαρίτικος, Πατάτες Αντιναχτές, Κουπέπια, Χοιρινό με Κολοκάσι, Φακές Μουτζέντρα, Καουρμάς, Χαλουμόπιτες με Μαγιά, Σούπα Τσορβάς, Κούπες, Χαλούμι Τηγανητό, Συκωτάκια Τηγανητά με Κόλιαντρο, Ρεγγοσαλάτα, Χούμους, Ελιές Οφτές, Ελιές Τηγανητές, Καρδαμίξι (ομελέτα με Κουκιά & Λουκάνικα), Ταχινοσαλάτα, Καηκανάδες, Κολοκοτές, Τσιπόπιτα, Αναρότουρτα. Ταχινόπιτα, Πουρέκια με Αναρή ή Χαλούμι, Δάκτυλα.