Salata me Zampon Eltato Vefa Aleksiadou

Σαλάτα με Ζαμπόν Έλατο της Βέφας Αλεξιάδου

Σαλάτα με Ζαμπόν Έλατο της Βέφας Αλεξιάδου

Salata me Zampon Eltato Vefa Aleksiadou

Γεύσεις που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα συνοδέψει δροσιστικά όλα τα γιορταστικά πιάτα σας με πουλερικά ή κρέας.
Χρόνος ετοιμασίας 45΄

Υλικά

  • 2     κούπες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2     αυγά βραστά ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπας πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένες
  • 2     κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
  • 2     κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2     κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3     κουταλιές φουά γκρα
  • 1     κούπα μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ενώστε τα με τη μαγιονέζα και το φουά γκρα.
  2. Κόψτε ένα πατρόν από λαδόχαρτο σε σχήμα έλατου και στρώστε το σε μια μεταλλική πιατέλα. Αδειάστε επάνω τη σαλάτα και στρώστε τη σύμφωνα με τοσχήμα του πατρόν με μια σπάτουλα.
  3. Στολίστε τη με κλωναράκια και φύλλαμαϊντανού, πλυμένα καλά και στραγγισμένα, και με αστεράκια από κόκκινη πιπεριά.
  4. Από μια μεγάλη πράσινη πιπεριά κόψτε ένα κομμάτι σε σχήμα ημικυκλικό και βάλτετο για βάση στο δέντρο.
  5. Καλύψτε με διαφανή πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

*****Ακόμη ωραιότερη θα είναι αν την φτιάξετε και την διατηρήσετε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα και λίγο πριν το σερβίρισμα απλώς την στήσετε στην πιατέλα. 

Από το Βιβλίο ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ VEFA ALEXIADOU COOK BOOKS vefaalexiadou.gr/
ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟ FESTIVE CUISINE COOKBOOKVEFA ALEXIADOU COOK BOOKS vefaalexiadou.gr/